Radiatorombouw – 10 tips – Verwarming – Kachel

Radiatorombouw – 10 tips – Verwarming – Kachel

radiator conversie

Er zijn twee methoden voor Radiatorombouw op maat : stoom en water. Stoomconversies zijn eenvoudiger, maar vereisen nog steeds enige inspanning. U moet de leidingen vervangen en nieuwe radiatoren kopen. Warmteconversies van stoomplinten vereisen een totale vervanging en zeer weinig bedrijven doen dit werk. Als u niet zeker weet of u uw bestaande warmwaterradiator kunt gebruiken, neem dan contact op met uw verwarmingsleverancier om te kijken of zij deze voor u kunnen ombouwen.

Voor heavy-duty radiatoren met vier rijen is een radiatorombouwset vereist. Deze set bevat beugels die in de onderkant van de kernsteun worden vastgeschroefd. Je hebt twee van deze beugels en drie rubberen isolatoren nodig. Een ombouwset vereist ook een extra isolator voor de bovenste beugel. Het heeft ook bevestigingsmateriaal om in de cilinderkern te schroeven.

De eerdere Imp Sport-modellen hadden een radiator met vier rijen, maar latere modellen hadden een goedkopere radiator met drie rijen. Motoren met een hoger prestatievermogen hebben een radiator met een hoger rendement nodig. Omdat radiatoren niet goedkoop zijn, kun je beter voor een radiator met drie rijen gaan als je maximale efficiƫntie wilt. Een radiator met vier rijen heeft smalle pijpen en een kleine afstand, wat niet optimaal is voor efficiƫntie. Als u van plan bent een radiator in uw auto te installeren, controleer dan op lekken.

Of u nu van plan bent uw oude radiator om te bouwen of uw bestaande om te bouwen, u moet rekening houden met de kosten. Het ombouwen van een radiator kan duur zijn, dus zorg ervoor dat je een budget hebt voordat je de onderdelen koopt. Een radiatorombouw is een geweldige manier om geld te besparen en meer kilometers uit uw voertuig te halen.

Meer info over dit artikel: https://radiatorombouwopmaat.nl/