Uw Bullet Journal organiseren

bullet journal

De Bullet Journal-methode van Suzan Lewis is de eerste stap die je kunt zetten om het leven te creëren dat je altijd al wilde hebben. Transformeer uw leven met het eenvoudige, revolutionaire dagelijkse organisatiesysteem dat de Bullet Journal-methode is. Leer hoe u het met succes kunt gebruiken om u te helpen uw bedrijf te organiseren en te laten groeien, en alles wat u wenst te realiseren.

U denkt misschien dat bullet journals slechts een “nuttig” hulpmiddel zijn om uw dag of week te organiseren, maar ze kunnen ook worden gebruikt om een overvloed aan rijkdom te creëren – financieel en niet-financieel. De auteur, Suzan Lewis, heeft een systeem gemaakt dat de kracht van internet combineert met de voordelen van “snelle logging”. Hiermee kunt u “blogs” maken die automatisch worden bijgewerkt, die u vervolgens in uw bullet journals kunt laden. Dit proces is ontworpen om de kracht van internet en sociale media te gebruiken om uw dromen waar te maken.

Bullet-journals zijn zo ontworpen dat ze gemakkelijk toegankelijk zijn, en dit wordt bereikt door één notitieblok en één e-mailadres voor al uw accounts te gebruiken. Dit betekent dat je één ding in je bullet journals kunt hebben, en dat zijn je doelen. U kunt meerdere bullet-journals hebben voor verschillende gebieden van uw leven, maar houd ze allemaal consistent met dezelfde informatie. Dit zorgt ervoor dat alles wat u schrijft relevant is voor uw toekomst, en dat zal het bereiken van uw doelen veel gemakkelijker maken.

Het belangrijkste doel van een bullet journal is om je voortgang bij te houden, en dit doe je door onderweg aantekeningen te maken. U kunt het notitieboekje gebruiken om dagelijkse of wekelijkse aantekeningen te maken, of u kunt uw pen en papier instellen om dit te doen wanneer u maar wilt. Hoe dan ook, u zult snel de resultaten van uw inspanningen kunnen zien. De sleutel om het effectief te maken, is niet meteen aan een groot project te beginnen, maar door kleine stapjes in een dagboek te zetten. Als u slechts één stap tegelijk doet, zult u merken dat het veel gemakkelijker is om bij uw taak te blijven en aan uw doel te beginnen dan wanneer u probeert uw werklast over te veel werk te spreiden.

Een ander belangrijk onderdeel van het bijhouden van uw voortgang is door al uw taken op te schrijven. Dit is niet de plek voor het schoolproject van uw kinderen of uw maandelijkse huishoudelijke taken; dit zijn taken die meteen moeten worden volbracht. Als u uw taken bijhoudt, kunt u zien welke projecten u onmiddellijk moet uitvoeren en welke een paar dagen zullen aanslepen. Dit is vooral handig als je het leuk vindt om lang aan iets te werken, voordat je eraan begint. Door gewoon de to-do-lijst van de dag op te schrijven, kunt u op de juiste manier aan de slag met uw project, zonder de druk dat het op tijd moet gebeuren.

De echte sleutel om je bullet journal georganiseerd te houden, is na te denken over het grote geheel. U moet doelen voor uzelf stellen en deze schriftelijk opschrijven. Dit is de eerste stap naar persoonlijke organisatie. Als je eenmaal een manier hebt om bij te houden wat er moet gebeuren, en je hebt een plek om het te doen, zul je het gemakkelijker vinden om aan je taak te blijven en al je deadlines te halen. Een goed georganiseerde persoonlijke organisatie is vaak de sleutel tot succes.

Bekijk hier al onze bullet journal notitieboeken.

Related Post