Leer assertief te zijn

Wat is assertiviteit?

Leer assertief te zijn

Als je aan communicatie denkt, ben je het woord 'assertiviteit' misschien al meerdere keren tegengekomen. Je hebt misschien mensen gezien die zichzelf laten gelden in werksituaties, in hun relaties met hun partners en zelfs met hun kinderen. Wat is assertiviteit precies? Hoe wordt het gebruikt om deze taken uit te voeren?

Assertiviteit is een manier om je behoeften en verlangens aan een andere persoon te communiceren. Het is het vermogen om krachtig en vol vertrouwen je ware gevoelens, gedachten, beslissingen en meningen te uiten, terwijl ze tegengesteld zijn aan of verschillen van wat een ander wil. Een passief persoon is passief in zijn benadering, terwijl een assertieve persoon zelfverzekerd en comfortabel is in zijn houding assertief samenhangend. Het is het beste om beide van deze beste eigenschappen waar mogelijk te gebruiken, zodat je de ander kunt laten zien hoe hij zich voelt als reactie op jouw acties, woorden en meningen. Maar het belangrijkste is dat assertiviteit iedereen het gevoel geeft dat ze hun zin hebben gekregen en dat ze gerespecteerd worden.

Om assertiviteit effectief in te zetten, is het belangrijk dat je begrijpt wat het is, hoe het werkt en waarom je het in je leven zou moeten gebruiken. Misschien ben je benieuwd hoe je assertiever kunt worden, of wil je dit zelfs op anderen toepassen. Hoe dan ook, weten hoe je assertiever kunt worden, kan je helpen om succesvoller te zijn in je eigen leven. Met het vertrouwen dat voortkomt uit het gebruik van assertiviteit in je leven, zul je waarschijnlijk merken dat er meer kansen en succes op je wachten.

Klik op deze link: Assertiviteit en Zelfvertrouwen Cursus

Related Post